Το 2ο Διαδικτυακό Anti-Bullying Φεστιβάλ Στην Ελλάδα! (photos)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο διαδικτυακό φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού στη χώρα μας από το πολυβραβευμένο Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS.

Το Φεστιβάλ Anti-Bullying πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021 και το παρακολούθησαν μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ‘ΝΕΟΝ’ μαζί με μαθητές του Δικτύου QLS από όλη την Ελλάδα. Το 2ήμερο πλαισιώθηκε από ομιλίες αφύπνισης, μουσική, κληρώσεις και εκπαίδευση Anti-Bullying.

Η πρώτη ημέρα, ξεκίνησε με χαιρετισμό από την επίτιμη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ, Λαίδη Tessy Ojo CBE, Πρόεδρο του Βασιλικού Κοινωφελούς Ιδρύματος “The Diana Award” που λειτουργεί στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και συγκαταλέγεται στους μόνιμους συνεργάτες του QLS. Στη συνέχεια, η νεαρή ακτιβίστρια  Faith Dickinson, με βραβεία στο ενεργητικό της από το βρετανικό παλάτι και την Καναδική κυβέρνηση, έδωσε μία εμψυχωτική αγγλόφωνη ομιλία, ζωντανά από τον Καναδά, με θέμα την επιτυχημένη πορεία της και τη φιλανθρωπική της οργάνωση “Cuddles For Cancer”. Αμέσως μετά, σε απευθείας σύνδεση με την Αμερική, το λόγο πήρε η Αμερικανίδα podcaster και ρεπόρτερ των κόκκινων χαλιών του Hollywood, Taylor Ferber, η οποία, μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδραστική παρουσίαση συνομίλησε με τους  μαθητές. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε μελωδικά με τη νέα μπάντα Tópos που επίσης έδωσε το δικό της μήνυμα στους μαθητές ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό. Την ίδια ημέρα, υλοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση Anti-Bullying Ambassadors για μαθητές και εκπαιδευτικούς QLS από το βασιλικό ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και όπου συμμετείχε η μαθήτρια του ΚΞΓ ‘ΝΕΟΝ’ Ελένη Χρυσοχόου.

Τη δεύτερη ημέρα, η Εύα Φουντουλάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, μίλησε για τις επιπτώσεις του bullying στην προσωπική και μαθησιακή ανάπτυξη των μαθητών. Τέλος, το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική εμφάνιση από τον διεθνώς καταξιωμένο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Leon of Athens που συνεπήρε τους μαθητές με τα τραγούδια του και τη συνομιλία που είχε μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσίαση των προσκεκλημένων ανέλαβαν νεαροί Πρεσβευτές Anti-Bullyingτου QLS από Αθήνα, Θεσσαλία και Κρήτη. Κληρώσεις με δώρα πλαισίωσαν το Φεστιβάλ και πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή 2 περυσινών καλεσμένων, του νεαρού ακτιβιστή Nicholas Nikiforou και της Nancy Silberkleit, συνιδιοκτήτριας των ArchieComics. Τα δώρα ήταν ευγενική προσφορά του QLS, της Ariston Psychometrics και των εκδοτικών οίκων Express Publishing και ΜΜ Publications. Το QLS θα κλείσει τη χρονιά με ένα εορταστικό event στις 12 Δεκεμβρίου με προσκεκλημένη και φέτος τη Lucinda Dickens Hawksley, διάσημη συγγραφέα και απόγονο του Κάρολου Ντίκενς.

 

Share