ANTI-BULLYING CONFERENCE – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίγινα 27/11/2020

 

Θέμα: ΤΟ 1Ο ONLINE ANTI-BULLYING ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Πάνω από 1.200 μαθητές παρακολούθησαν το πρώτο online φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού (Anti-Bullying) στη χώρα μας, από το Δίκτυο Κέντρο Ξένων Γλωσσών QLS.

Με αφορμή την 5η επέτειο της τριπλά βραβευμένης Εκστρατείας Anti-Bullying του πανελλήνιου δικτύου κέντρων ξένων γλωσσών QLS, πραγματοποιήθηκε το 1ο Anti-Bullying φεστιβάλ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.  Ομιλίες αφύπνισης, μουσική, κληρώσεις και εκπαίδευση στο  Anti-Bullying πλαισίωσαν το πρόγραμμα του διημέρου.

  • Την πρώτη ημέρα, σε ζωντανή σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, ο 14χρονος αγγλοκύπριος ακτιβιστής NicholasNikiforou, με βραβεία στο ενεργητικό του από το βρετανικό παλάτι και τον βρετανό πρωθυπουργό, έδωσε μία εμψυχωτική αγγλόφωνη ομιλία με θέμα την “ελπίδα”.
  • Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η Αμερικανίδα συνιδιοκτήτρια και συν-Διευθύνων Σύμβουλος των θρυλικών ArchieComics, Nancy Silberkleit, η οποία, σε απευθείας σύνδεση από Νέα Υόρκη, έκανε παρουσίαση και συνομίλησε με τους μαθητές QLS σχετικά με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Riverdale, το bullying και φυσικά τα Archie Comics.
  • Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε μελωδικά με την μπάντα Kulamacus που επίσης έδωσε το δικό της μήνυμα στους μαθητές ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.
  • Την ίδια ημέρα, υλοποιήθηκαν διαδικτυακά 2 εκπαιδεύσεις Anti-Bullyingγια συνολικά 80 μαθητές και εκπαιδευτικούς QLS από το βασιλικό ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα που συγκαταλέγεται στους μόνιμους συνεργάτες του Δικτύου τα τελευταία 5 χρόνια.
  • Τη δεύτερη ημέρα, η Δρ Θεοδώρα Παπαδοπούλου Χαμουζά, Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Νευρογλωσσολόγος, μίλησε για τη βία και το Bullying μέσα στην πανδημία του κορονοϊού προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.
  • Τέλος, το φεστιβάλ έκλεισε με ζωντανή μουσική εμφάνιση από τον γνωστό ταλαντούχο τραγουδοποιό και ηθοποιό Δημήτρη Σαμόλη που συνεπήρε τους θεατές με τα τραγούδια του αλλά και τη δική του τοποθέτηση πάνω στο φλέγον θέμα.

Δώδεκα από τους συμμετέχοντες μαθητές του 2ημέρου κέρδισαν μέσα από κληρώσεις πλούσια δώρα, προσφορά του QLSκαι των εκδοτικών οίκων Express Publishing και ΜΜ Publications.

Το QLS, πάντα δίπλα στους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών των μελών του, και λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των μαθητών και των οικογενειών τους από την πανδημία, θα κλείσει την φετινή χρονιά με ένα online Χριστουγεννιάτικο εορταστικό event στις 12 Δεκεμβρίου με προσκεκλημένη τη Lucinda Dickens Hawksley, διάσημη συγγραφέα και απόγονο του Κάρολου Ντίκενς!

Περισσότερα για το QLS:

Το QLS είναι ένα Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας, τα οποία συμπορευόμενα πάνω σε κοινές αξίες και πρότυπα για την προσφορά Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο για τους μαθητές και τους γονείς που τα εμπιστεύονται. Ως  σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας, αντλεί τη δυναμική του από την συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών πανελλαδικά που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα  που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν. Το QLS έχει διακριθεί με 8 βραβεία για τα εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Περισσότερες πληροφορίες: www.qls.gr

Share