Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ 2017

Τον Ιούλιο πραγματοποιήσαμε μία ακόμη αξέχαστη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία. Για 15 ημέρες, 46 μαθητές βίωσαν ένα μοναδικό ταξίδι στον Βρετανικό πολιτισμό. Η εκδρομή διοργανώθηκε από το πανελλαδικό δίκτυο κέντρων ξένων γλωσσών QLS και συμμετείχαν 4 σχολεία-μέλη του QLS από Αθήνα, Ρέθυμνο, Αίγινα και Νάξο. Οι μαθητές ολοκλήρωσαν κύκλο μαθημάτων 30 ωρών στο ιστορικό ιδιωτικό σχολείο Christ’s Hospital που ιδρύθηκε το 1552 από τον Βασιλιά Εδουάρδο τον 6ο και σήμερα τελεί υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο απλώνεται σε campus έκτασης 4856 στρεμμάτων καταπράσινης υπαίθρου και βρίσκεται 1 ώρα έξω από το Λονδίνο. Πέρα από τα ποιοτικά μαθήματα, οι μαθητές απασχολούνταν καθημερινά σε δραστηριότητες όπως σπορ, χορό, κουίζ, τέχνη και διαγωνισμούς τραγουδιού, ταλέντου κ.ά. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η κατάκτηση της 1ης θέσης στον Διαγωνισμό Ταλέντου από την Ελληνική ομάδα με Κρητικό χορό που κυριολεκτικά μάγεψε την πολυεθνική εκπαιδευτική κοινότητα! Επίσης, το Ελληνικό γκρουπ ξεχώρισε και στον Διαγωνισμό «Καλύτερης Συνολικής Παρουσίας» (για καλή διαγωγή, ευγένεια, προσφορά, συστηματική χρήση της αγγλικής γλώσσας, καθαρά δωμάτια κ.ά.) ανάμεσα σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βραζιλία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Ιταλία. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός χάρισε στους Έλληνες μαθητές ένα ολοδικό τους αποχαιρετιστήριο πάρτυ!
Φυσικά δεν έλειψαν και οι καλά οργανωμένες εκδρομές, στις οποίες όλες οι μετακινήσεις έγιναν με ιδιωτικό πούλμαν και έξτρα Βρετανούς συνοδούς. Οι 2 ημερήσιες εκδρομές στο Λονδίνο άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά με ξεναγήσεις σε ανοικτό πούλμαν και κρουαζιέρα στον Τάμεση, βόλτα στο London Eye, προβολές τεσσάρων διαστάσεων 4D, επίσκεψη στο Βικτωριανό Θέατρο Lyceum για παρακολούθηση του μιούζικαλ Lion King, στο Βρετανικό Μουσείο, στα Μουσεία Μαντάμ Τισό και Φυσικής Ιστορίας, καθώς επίσης και στην έκθεση Star Wars με τα κοστούμια, τις μακέτες και τα ρομπότ της θρυλικής σειράς ταινιών. Οι υπόλοιπες εκδρομές επί Βρετανικού εδάφους πραγματοποιήθηκαν κι εκείνες σε επιλεγμένους προορισμούς. Στην παραθαλάσσια πόλη Μπράιτον οι μαθητές περιπλανήθηκαν στην περίφημη Βικτωριανή προβλήτα, στην πρώην θερινή βασιλική κατοικία Royal Pavilion και στα γραφικά πλακόστρωτα. Στο ιστορικό κάστρο Arundel περιηγήθηκαν στα αριστοκρατικά δωμάτια, στους ολάνθιστους κήπους με υπαίθριο παζάρι εποχής και παρακολούθησαν κονταρομαχίες με ιππότες! Στην πανέμορφη Οξφόρδη ξεναγήθηκαν σε ανοικτό πούλμαν και θαύμασαν την κλασική αρχιτεκτονική της πόλης. Στα Στούντιο Χάρι Πότερ της Warner Bros, βρέθηκαν στους χώρους όπου για 10 χρόνια οι πρωταγωνιστές έδιναν το «παρών» στα γυρίσματα της σειράς κινηματογραφικών υπερπαραγωγών που άφησαν εποχή. Στην ήσυχη κοντινή πόλη Horsham, μπόρεσαν να κάνουν τα ψώνια τους με ασφάλεια και χαλαρή διάθεση.
Κατά την ολοκλήρωση της 15ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, κάθε μαθητής παρέλαβε πιστοποιητικό φοίτησης στο σχολείο Christ’s Hospital με τη σφραγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου. Τέλος, κατά τη άφιξή τους στην Ελλάδα, οι γονείς με μία μεγάλη αγκαλιά υποδέχτηκαν τα παιδιά τους που γύρισαν ασφαλή και πλούσια σε βιώματα, γνώσεις και μαγευτικές εικόνες!

Share