Η Επικοινωνία μας!

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

οι εξαγγελίες της Πολιτείας για την επανέναρξη των μαθημάτων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι αφενός άδικες -είναι αδιανόητο ενώ είναι τα πάντα ανοιχτά, εμείς να ανοίξουμε με επίπεδα εξετάσεων μόνο- και αφετέρου, σε μεγάλο βαθμό, ασαφείς, κάτι που, μοιραία, μπορεί να οδηγήσει σε αυθαίρετες ερμηνείες οι οποίες ενδεχομένως να έχουν το τίμημά τους γιατί, προφανώς, όλοι διακαώς επιθυμούμε να ανοίξουμε…

Ωστόσο, ζώντας σε συντεταγμένη κοινωνία, οφείλουμε να πειθαρχούμε σε αποφάσεις ακόμη και αν διαφωνούμε μ’ αυτές ή αν τις θεωρούμε λανθασμένες.
Ως τώρα, λοιπόν, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε ΜΟΝΟ για τους υποψήφιους των θερινών εξετάσεων, ενώ είναι ασαφές αν πρόκειται για όλα τα επίπεδα (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2) ή μόνο για τα επίπεδα που υπάρχουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ήτοι Β1, Β2, C1, C2.

Το σχολείο μας έχει υποψήφιους σε όλα τα παραπάνω επίπεδα, ωστόσο υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με μαθητές που θα δώσουν αλλά και με μαθητές που δεν θα δώσουν εξετάσεις. Εδώ, λοιπόν, τίθενται ερωτήματα πρωτίστως ηθικής τάξης, δηλαδή, μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο στο κέντρο μας στα, π.χ. παιδιά της D τάξης που είναι υποψήφιοι για το PET, ενώ την ίδια στιγμή να την απαγορεύσουμε στους συμμαθητές τους που δεν γράφουν εξετάσεις?

Το να καλέσουμε όλους τους μαθητές στο σχολείο μας λέγοντας ότι όλοι είναι υποψήφιοι, είναι αφενός αναληθές και, κατά συνέπεια, παράνομο και, αφετέρου, σε επικείμενο έλεγχο, υπόκειται σε χρηματικό πρόστιμο. Είναι, επίσης, προφανές ότι σε περίπτωση κρούσματος εντός της δομής, θα υποχρεωθούμε να κλείσουμε για ένα μεγάλο διάστημα και να μπουν οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος σε καραντίνα.

Είναι λογικό, λοιπόν, τώρα, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο της χρονιάς και τις εξετάσεις, να διακινδυνεύσουμε δυσάρεστες καταστάσεις με self tests με μόνο 70% πιθανότητα έγκυρου αποτελέσματος? Πολλώ δε μάλλον, όταν στα σχολεία τα κρούσματα είναι απανωτά τούτη τη στιγμή, προ των πυλών για τις εξετάσεις.

Το γεγονός ότι οι ημερομηνίες των εξετάσεων των δικών μας υποψηφίων είναι για 19-20 και 26-27 Ιουνίου 2021 και το κλείσιμο της ακαδημαϊκής χρονιάς είναι στις 6 Ιουνίου (αρχίσαμε στις 7 Σεπτεμβρίου 2020), κάτι που σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τους υποψήφιους, μας δίνει την πολυτέλεια να περιμένουμε τις εξελίξεις χωρίς να θέσουμε κανέναν μαθητή μας σε κίνδυνο.

Με τα παραπάνω δεδομένα καταλήγουμε στο να παραμείνουμε σε διαδικτυακά μαθήματα την ερχόμενη εβδομάδα και να επανεξετάσουμε τη στάση μας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Παραμένουμε σε επικοινωνία.

Γιάννης Ντούρος

Share