ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Η Σχολική Χρονιά αρχίζει την Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, και όλοι έχετε ενημερωθεί για το πρόγραμμα των παιδιών. Η επιστολή αυτή έχει σκοπό να σας ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας μας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έτσι ώστε να είμαστε και να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

• Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ
Το σχολείο μας είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ από την ημέρα της επαναλειτουργίας του και ήδη λειτουργεί εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19.

1. Στους χώρους υγιεινής υπάρχουν κρεμοσάπουνα με ήπια αντισηπτική δράση για τον καθαρισμό των χεριών και χειροπετσέτες μιας χρήσης.
2. Έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά και αντισηπτικά σπρέι καθαρισμού σε κάθε αίθουσα.

3. Υπάρχουν σημάνσεις με οδηγίες προστασίας κατά του Covid-19 σε κάθε αίθουσα.
4. Οι αίθουσες διδασκαλίας απολυμαίνονται και αερίζονται πριν και μετά από κάθε χρήση (θρανία, καρέκλες, πόμολα, κάδοι απορριμμάτων).
5. Οι καθηγητές έχουν ενημερωθεί για τους τρόπους παροχής προστασίας στους μαθητές.

• ΜΑΘΗΤΕΣ
1. Οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται 5 ́ πριν από την έναρξη του μαθήματος τους, έτσι ώστε να έχει γίνει η απολύμανση των αιθουσών μετά την αναχώρηση του προηγούμενου τμήματος και για να οδηγηθούν έγκαιρα στις τάξεις τους.
2. Όλοι οι μαθητές πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου καλύπτοντας επαρκώς τη μύτη και το στόμα.
3. Σε περίπτωση ιατρικού θέματος που απαγορεύει τη χρήση μάσκας προσώπου επιβάλλεται να μας προσκομίσετε σχετική ιατρική βεβαίωση πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου.
4. Κατά την είσοδό τους, οι μαθητές ακολουθούν τις οδηγίες μας για να πάνε στις αίθουσες διδασκαλίας.
5. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε μαθητής να έχει όλα όσα χρειάζεται (βιβλία/γραφική ύλη/νερό κ.λπ.) έτσι ώστε να μην δανείζεται τίποτα από άλλους.
6. Δεν θα υπάρχουν διαλείμματα σε κανένα επίπεδο σπουδών για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

7. Στο πρώτο μάθημα κάθε τμήματος, οι καθηγητές θα ενημερώσουν τους μαθητές με κατάλληλο υλικό για την προστασία τους και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους χώρους του σχολείου μας για την ασφάλειά τους.
8. Σε περίπτωση αδιαθεσίας, οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι και ενημερώνουν την γραμματεία αρκετά πιο νωρίς, έτσι ώστε, εάν είναι εφικτό, να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μάθημα τους διαδικτυακά (σύνδεση με την τάξη τους) εάν η κατάστασή τους το επιτρέπει.

9. Εφ’ όσον οι συνθήκες το επιβάλλουν, και μετά από ενδεχόμενη απόφαση των Υπουργείων Υγείας & Παιδείας, θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με διαδικτυακά μαθήματα.

• ΓΟΝΕΙΣ / ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
1. Οι γονείς / κηδεμόνες δεν εισέρχονται στο σχολείο μαζί με τα παιδιά κατά την άφιξή τους.
2. Περιμένουν τα παιδιά τους έξω από το σχολείο κατά την λήξη των μαθημάτων.
3. Εντός της δομής υποχρεωτικά φορούν μάσκα.
4. Οτιδήποτε σχετίζεται με την γραμματεία είναι προτιμότερο να γίνεται αφού τα παιδιά έχουν τακτοποιηθεί στην τάξη τους.

Ό,τι δεν αναφέρεται εδώ ισχύει σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους των αρμοδίων υπουργείων.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Με εκτίμηση,

Γιάννης Ντούρος

Share