Γαλλικά στο ΚΞΓ ‘ΝΕΟΝ’

Πέραν των τμημάτων για τα Αγγλικά, γίνονται, επίσης, εγγραφές για τμήματα Γαλλικών για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και για ενήλικες. Τα τμήματα οδηγούν σε εξετάσεις για Delf, Dalf, Sorbonne σε επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 (C1), Γ2 (C2). Οι μαθητές που κάνουν Αγγλικά και Γαλλικά έχουν έκπτωση στα δίδακτρα. 

Τα Γαλλικά είναι γλώσσα με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους (επίσημη γλώσσα σε 45 κράτη) και γι’ αυτό υπάρχει διεθνής οργανισμός  γαλλοφωνίας,  μέλος του οποίου είναι και η χώρα μας. 

Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο. Επίσης, στην γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λωζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. 

Τα Γαλλικά είναι πρώτη επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων (2η είναι τα Αγγλικά) και δεύτερη επίσημη (1η είναι τα Αγγλικά) οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ).

Μαθαίνοντας Γαλλικά, μπορεί κάποιος να μάθει κι άλλες συγγενείς και εξίσου ευχάριστες γλώσσες, όπως Ιταλικά και Ισπανικά.

Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γαλλίας, όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά και κατέχουν διεθνή φήμη για το επίπεδό τους.

Η Γαλλία έχει το υψηλότερο στην Ευρώπη επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο (τηλεπικοινωνίες, αεροδιαστημική, αποστολή και εγκατάσταση δορυφόρων ΤV, αεροπλάνα Mirage, Rafale, Concorde, Airbus, το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο TGV, ιατρικές έρευνες σε Ινστιτούτα όπως αυτό του Παστέρ), αλλά είναι και από τις ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως, πρώτη παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών προϊόντων, 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη με πρωτοπορία στις κατασκευές τρένων, στην αεροναυπηγική, στην παραγωγή αυτοκινήτων και παραγωγή μικροστοιχείων (πιστωτικές κάρτες).

Η κουλτούρα της Γαλλίας είναι τεράστια! Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει να παρουσιάσει μεγάλη λογοτεχνική ποικιλία και μουσικό πλούτο. Αποτελεί επίσης την πρώτη δύναμη παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη.

Share