‘Ανακάλυψε την Μαθησιακή σου Ταυτότητα’ – Εκδήλωση Στο Γενικό Λύκειο Αίγνας.

Μία εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν καινοτόμες εφαρμογές στην εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Σοφία Μηλιώτη”, στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, από το ΚΞΓ & ΚΔΒΜ ‘ΝΕΟΝ’. Η εκδήλωση ήρθε ως συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης που έγινε ένα χρόνο πριν και είχε τίτλο: “Πολλαπλή και Συναισθηματική Νοημοσύνη για Αποτελεσματική Μάθηση”. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς το ‘ΝΕΟΝ’ εφάρμοσε τα μαθησιακά προφίλ, μέσα από τα οποία προέκυψε η διαφοροποιημένη διδασκαλία, σε συνεργασία με την Ariston Academy και το δίκτυο της QLS, το οποίο πήρε το χρυσό βραβείο της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

Για όλες αυτές τις πρόσφατες εξελίξεις, ενημέρωσε το κοινό ο Γιάννης Ντούρος, που επίσης παρουσίασε μία σειρά από διεθνείς δράσεις στις οποίες συμμετέχει το ΚΞΓ & ΚΔΒΜ ‘ΝΕΟΝ. Μία από αυτές είναι η Anti Bullying Campaign, στην οποία μαθητές του κέντρου συμμετέχουν ως πιστοποιημένοι πρεσβευτές. Μία ακόμη δράση, στα πλαίσια του δικτύου της QLS, είναι η συνεργασία με φορείς που φιλοξενούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην Αίγινα το κέντρο συνεργάζεται με την ‘Ανάδυση’, την οποία οι μαθητές του κέντρου επισκέπτονται τρεις φορές το χρόνο. Τέλος, έγινε αναφορά στα εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών στο εξωτερικό. Τέλος, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός ενός προγράμματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο 2018 και θα δώσει νέες προσλαμβάνουσες στους μαθητές του κέντρου μέσω τεχνολογικών εφαρμογών.

Ακολούθησε η εισήγηση με τίτλο “Ariston Multiple Intelligences – Ανακάλυψε την Μαθησιακή σου Ταυτότητα”, από την ψυχολόγο κυρία Πέγκυ Ντάβου, μέλος της επιστημονικής ομάδας Άριστον και επιδόθηκαν τα μαθησιακά προφίλ στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Ariston Psychometric Series.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις Μαΐου 2017.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video που συνοδεύει το άρθρο.[pb_video component_description=”ΝΕΟΝ ΚΞΓ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ – ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΑΣ 12 ΝΟΕ 2017″ type=”youtube” src=”https://youtu.be/-ynMsWGJ1x0″][/pb_video]

 

Share