Εγγραφές 2023

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ‘ΝΕΟΝ’ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ.

Στα ήδη εκπαιδευτικά δεδομένα προστίθενται νέα, εξελιγμένα προγράμματα. Εξακολουθούμε με τα διαδραστικά συστήματα, με τα ηλεκτρονικά βιβλία, με το  club EFL, που μας επιτρέπουν να εφαρμόζουμε το blended learning, έναν συνδυασμό παραδοσιακής και ψηφιακής εκπαίδευσης. Από το καλοκαίρι του 2016 ΚΞΓ ‘ΝΕΟΝ’ είναι μέλος του  QLS – Quality in Language Services – του ποιοτικότερου οργανισμού Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μέλους του EAQUALS, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Ποιότητα στην Εκμάθηση της Ξένης Γλώσσας.

Στην τρέχουσα χρονιά, θα χρησιμοποιηθεί με τους μικρούς μαθητές μας, κατ’ αποκλειστικότητα, η νεότερη εκδοχή του επαναστατικού συστήματος εκπαίδευσης JUMP, το οποίο εστιάζει στην συστηματική διδασκαλία των φωνημάτων της Αγγλικής γλώσσας (Phonics) με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής. Οι μαθητές μας θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στην εξέλιξη της moodle πλατφόρμας μας QLS iLearn η οποία είναι το πιο καινοτόμο εργαλείο στο χώρο της παγκόσμιας εκπαίδευσης και η οποία εμπεριέχει προγράμματα όπως το JUMP, το Book Club που επιτρέπει στους μαθητές μας να συνεργάζονται με μαθητές από άλλα σχολεία, να διαβάζουν βιβλία λογοτεχνίας παράλληλα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, αλλά και tests για extra practice για τους υποψήφιους των εξετάσεων Cambridge, LanguageCert, Michigan κλπ. Επίσης, μετά τα εκπληκτικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, και φέτος θα συμμετάσχουμε στο Debate Club – αγώνες επιχειρηματολογίας με σχολεία απ’ όλο τον κόσμο!

Όπως και στις προηγούμενες εκπαιδευτικές περιόδους, θα υπάρχουν tablets που θα περιμένουν τους μικρούς μαθητές μας στην τάξη, ενώ όλοι οι μαθητές μας θα έχουν πρόσβαση στο internet στις δικές τους φορητές συσκευές την ώρα του μαθήματος. Οι γονείς θα έχουν προσωπικό username και password, με τα οποία θα μπορούν, μέσα από το link ή από την εφαρμογή που θα τους παρέχονται, να βλέπουν όλα όσα αφορούν στο παιδί τους (απουσίες, βαθμολογίες, σχόλια, διδαχθείσα ύλη, καθήκοντα, κλπ). Μόνη προϋπόθεση, να έχουν ενεργό λογαριασμό email.

Ο/Η κάθε νέος/νέα μαθητής/μαθήτρια θα περάσει από ψυχομετρικό τεστ μέσω υπολογιστή, έτσι ώστε να βρεθεί το μαθησιακό προφίλ του/της και να κορυφωθεί η εκπαιδευτική του/της εξέλιξη, κάτι που θα αποδειχτεί χρήσιμο και για το δημόσιο σχολείο. Επίσης, εφαρμόζεται το πρόγραμμα ‘Μαθαίνω να Μαθαίνω’ που σκοπό έχει να διευκολύνει τον μαθητή να αφομοιώνει γόνιμα την ύλη σε κάθε γνωστικό αντικείμενο.

Σ’ αυτό το σημείο να επαναλάβουμε ότι λειτουργεί πρόγραμμα διγλωσσίας (Bilingual Life) για παιδιά προνηπιακής ηλικίας (4 ετών) έως και της ηλικίας των 7.

Επίσης, υπάρχουν τμήματα Γαλλικών για όλα τα επίπεδα! Θα υπάρχουν τμήματα αρχαρίων αλλά και τμήματα υποψηφίων για εξετάσεις!

Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου γίνονται τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Τέλος, οι εγγραφές για την σχολική περίοδο 2023-24 αρχίζουν την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023, 11πμ-1μμ & 6:30μμ-8:30, ενώ η έναρξη των μαθημάτων έχει ορισθεί για την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, κάτι που σημαίνει ότι η, 9 μηνών διάρκειας, χρονιά θα τελειώσει στις 3 Ιουνίου 2024.

Συνολικά, τα θριαμβευτικά αποτελέσματα των εξετάσεων για τους μαθητές του σχολείου μας, μπορείτε να τα δείτε στο https://neon.edu.gr/αποτελέσματα-εξετάσεων-2023/

Share